top of page
  • Фото автораIllya Bilous

Переваги м'яких меблів

М'які меблі в будинку – зосередження затишку, гармонії та спокою. Немає сумніву, що будь-якій людині приємно, прийшовши втомленим і виснаженим додому після важкого робочого дня, сісти в зручне крісло або прилягти на м'який диван, взяти в руки улюблену книгу або включити цікаву телевізійну програму і розслабитися, не думаючи ні про що. І чималу роль у такому процесі релаксації грають саме м'які домашні меблі. Розглянемо основні її переваги.


Оптимальний дизайн та легкість поводження

Виробники сучасних м'яких меблів орієнтовані на абсолютно різноманітних покупців. У будь-якому меблевому центрі зараз можна знайти різні предмети інтер'єру у великому ціновому, функціональному та фактурному діапазоні. Найчастіше у стандартній квартирі із середньою площею різноманітність м'яких меблів обмежується парою крісел та диваном. При цьому технологічний прогрес надає покупцеві можливість вибрати механізм його розкладання для перетворення на спальне місце – класична «книга» або розкладання вперед. У такій справі наявність варіантів – річ вкрай суттєва та корисна, адже до кожного з нас можуть прийти гості та затриматись допізна. Тому дуже важливо, щоб розкладений диван не заважав вільному переміщенню кімнатою і в принципі мав таку опцію, як використання для сну.

Існує великий вибір конструкційних рішень м'яких меблів. Основними є металеві механізми з дерев'яними чи пластиковими вставками. Від міцності металу залежить термін експлуатації виробів, тому при їх купівлі потрібно розуміти, наскільки часто, наприклад, диван або крісло будуть розкладатися. Є меблі, розраховані на щоденні маніпуляції подібного характеру, а є й такі вироби, які мають цю опцію як додаток у разі потреби.


Матеріал оббивки

У цьому питанні за великим рахунком все залежить від особистих уподобань покупця – комусь подобаються шкіряні меблі, комусь текстиль, а комусь поєднання різних фактур. Варто, однак, не забувати про функціональність, адже світлі тони найбільш схильні до забруднень і появи потертостей, а шкіра є не найкомфортнішим для сидіння матеріалом, адже влітку вона має властивість прилипати до тіла, а взимку змушувати відчувати неприємний холод.


Кольорове різноманіття

Величезний вибір колірних рішень не залишить байдужим навіть найвибагливішої людини. Сучасні м'які меблі представлені у всіх колірних гамах - при цьому світлі однотонні дивани з легкістю впишуться в будь-який квартирний інтер'єр, тоді як зайво темні створять враження чорної плями. Не варто також вибирати надто яскраві розмальовки – червоний, блакитний, бірюзовий, яскраво-фіолетовий, рожевий, салатовий кольори дуже швидко набридають, і до того ж можуть викликати неприємні відчуття для очей людини. Колір меблів також повинен гармоніювати з кольором стін та іншими інтер'єрними предметами та враховуватися з розрахунком того, на який бік виходять вікна приміщення, і скільки світла потрапляє до нього вдень. Як правило, нейтральні, пастельні відтінки добре виглядають у будь-якій кімнаті і не набридають своїм виглядом.


Перетяжка м'яких меблів як один із способів збільшення стоку її експлуатації


Якщо ваші м'які меблі піддалися фізичному старінню та зносу оббивного матеріалу, то в такому разі завжди можна звернутися до фахівців та замовити послугу з перетяжки м'яких меблів у Києві. У нашому ательє «obivkamebel» є безліч оббивного матеріалу високої якості, наші майстри мають високу кваліфікацію і великий досвід для того, щоб ваші м'які меблі виглядали як нові.


Зручність використання

Ні для кого не секрет, що при виборі м'яких меблів варто керуватися не тільки дизайном, але й якісними характеристиками речей, що купуються, адже вони повинні бути зручними для використання. Так, наприклад, медики розрахували, що висота сидіння для диванів і крісел повинна становити не менше 40 см, а кут між сидінням і спинкою - близько 108 о, при цьому сидячий повинен мати можливість торкатися підлоги всією поверхнею ступні. Таке становище є максимально комфортним і надає навантаження на хребет чи колінні суглоби. Якщо ж говорити про використання м'яких меблів для сну, тут важливо розуміти, що занадто м'які, як і занадто тверді поверхні шкідливі для здоров'я. Оптимальними вважаються матраци середньої жорсткості.

Приємним доповненням у сучасних м'яких меблях є такі дизайнерські хитрощі, як наявність у підлокітниках ніш для постільної білизни та подушок, бару для зберігання різних напоїв, можливість використання таких підлокітників як підставки для келихів, пультів управління ТБ, книг та інших предметів, які хотілося б мати під рукою. У деяких виробах існують навіть вмонтовані підсвічування, включення яких дозволяє обійтися без основного світла та створити затишну обстановку напівтемряви. Всі ці функціональні можливості, безперечно, припадуть до місця у будь-якій кімнаті.

М'які дивани та крісла є невід'ємними атрибутами будь-якого житла. Тому до їх вибору варто підходити уважно та враховувати не лише стилістичні моменти, а й зручність їхнього повсякденного використання.

1 перегляд0 коментарів
bottom of page